Articole

The most innovative designers consciously reject the standard option box and cultivate an appetite for thinking wrong.

Cum poți recruta talente care dau un plus de valoare companiilor

Recrutarea talentelor este un ingredient cheie în succesul unei companii. Persoanele pe care le recrutează departamentul de HR țin pasul cu nevoile de business ale companiei, însă abilitățile și aptitudinile acestora ar trebui să ducă la creșterea și succesul companiei. Având în vedere că organizațiile își doresc să micșoreze costurile, sunt oare companiile pregătite să investească în nivelul de talent pe care îl caută sau îl consideră doar o cheltuială suplimentară? Iată de ce este important să recrutezi talente în compania din care faci parte!

Conform unui studiu realizat de Human Capital Institute (HCI), talentul este văzut ca o investiție, nu ca o cheltuială. Multe companii și departamente de HR ar crește compensațiile dacă ar putea și sunt de părere că productivitatea ridicată a angajaților merită și salarii mai mari. Compensațiile sunt importante. Companiile au dezvăluit că le este mult mai ușor să angajeze talente pentru unele poziții dacă sunt dispuse să plătească acești oameni mai mult decât media oferită de piața muncii.

În procesele de recrutare desfășurate în prezent, companiile au probleme cu ocuparea pozițiilor tehnice și de conducere. Departamentele de HR sunt puse față în față cu o provocare: să găsească lideri competenți, iar lupta pentru descoperirea talentelor este mult mai grea în domeniile tehnice. De asemenea, pentru atragerea talentelor, organizațiile pun accentul pe employer branding, oferind compensații competitive și beneficii (printre care se numără și investițiile în dezvoltarea angajaților).

Bonusurile și beneficiile suplimentare sunt cele mai populare metode de a atrage candidații talentați pentru pozițiile de seniori, în timp de salariile mai mari și training-urile pentru dezvoltarea angajaților reprezintă metodele cele mai utilizate prin care poți atrage angajații talentați pentru pozițiile medii.

Unii angajatori simt că se află pe o piață foarte competitivă atunci când vine vorba de recrutarea talentelor. Multe companii nu vor sau nu pot investi mai mult pentru atragerea angajaților cu experiență. Aceste companii au nevoie să fie creative și să creeze soluții noi, de diferențiere și angajament înalt, dacă vor să atragă și să rețină angajații talentați. Compensațiile și beneficiile reprezintă primii factori de pe lista angajaților care își doresc să își schimbe locul de muncă. Totodată, mediile de lucru ce oferă învățare și provocare profesională la nivel înalt pot reprezenta o oportunitate de a reține angajații.

Salariile competitive, oportunitățile de învățare și creștere personală și profesională, un mediu de lucru ce valorizează angajații și contribuția lor la reușită, dar și valoarea ridicată a muncii sunt factorii pe care specialiștii îi corelează cu atragerea, retenția și implicarea angajaților.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS